Рецепт великоднього торта від монастиря Алексеєво-Акатова. Великодні торти, пофарбовані яйця, Великдень - хоч і не головна, але важлива частина світлого свята Великодня. У багатьох домогосподарок є свої спеціальні рецепти. Ми попросили монахинь монастиря Алексеєво-Акатова поділитися рецептом великоднього торта, який вони готують до Великодня вже багато років. Важливо! Згідно з цим, 4-5 тортів з 800 грам випікаються одразу. Якщо у вас раніше не було досвіду випічки в такому обсязі, то зменшіть пропорції інгредієнтів. Ви будете потребувати: Для тесту (4-5 шт.): Пшеничне борошно-1,6 кг, дріжджі-60 г, (свіжий, пресований) або 30-35 г, (сухість), молоко-730 мл, яєчний жовток-жовток 10 шт. , Яєчний білок - 4 шт., Цукор - 470 г, масло - 350 г, родзинки - 250 г, сіль - 20 г, ванілін - 5 г. Для глазурі: яєчний білок - 3 шт., Цукровий порошок - 250 г, сік ¼ лимон. Підготовка: Додайте 700 мілілітрів гарячого молока в 480 грам борошна - температура повинна бути приблизно 70 градусів. Додати пом'яклене масло. Змішайте все і дайте охолонути до температури свіжого молока. Розведіть дріжджі в 30 мілілітрів теплого молока, додайте ½ чайної ложки цукру, чекайте 5-10 хвилин, а дріжджі піднімаються. Тоді вам потрібно поставити тісто. Для цього додайте розведені дріжджі до завареного борошна і покладіть все в тепле місце. Коли циферблат піднімається, вам потрібно буде замісити тісто. Ми приймаємо решту борошна (це 1,120 кг), додаємо тісто, сіль, ванілін (його можна розбавити у воді) і починаємо замішувати тісто. Потім додайте в нього яєчні білки. І знову добре замісіть. Ми залишаємо тісто в теплому місці, поки воно не збільшиться об'єм на 2 рази. Наближення тіста потрібно проростити, додати родзинки, змішані з невеликою кількістю борошна, і знову перемішайте. Тісто повинно знову піднятися і збільшити обсяг трохи більше половини. Потім ми розкладаємо тісто на форми, змащувані рослинним маслом, і даємо йому відстань у теплому місці, захищеному від чернетки. Пасхальні торти все ще піднімуться при випічці, тому тісто повинно зайняти близько 1/3 форми. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність тіста можна перевірити за допомогою дерев’яної шампури - воно повинно залишатися сухим у торті. Тепер ми переходимо до глазурі для торта. Спочатку збийте білки цукровою пудрою до товстої ("стоячої") маси. Потім додайте лимонний сік. Ми застосовуємо глазур на гарячі торти та прикрашають кондитерськими виробами або насінням на вершині. Зі святом! Христос Воскрес!Рецепт великоднього торта від монастиря Алексеєво-Акатова. Великодні торти, пофарбовані яйця, Великдень - хоч і не головна, але важлива частина світлого свята Великодня. У багатьох домогосподарок є свої спеціальні рецепти. Ми попросили монахинь монастиря Алексеєво-Акатова поділитися рецептом великоднього торта, який вони готують до Великодня вже багато років. Важливо! Згідно з цим, 4-5 тортів з 800 грам випікаються одразу. Якщо у вас раніше не було досвіду випічки в такому обсязі, то зменшіть пропорції інгредієнтів. Ви будете потребувати: Для тесту (4-5 шт.): Пшеничне борошно-1,6 кг, дріжджі-60 г, (свіжий, пресований) або 30-35 г, (сухість), молоко-730 мл, яєчний жовток-жовток 10 шт. , Яєчний білок - 4 шт., Цукор - 470 г, масло - 350 г, родзинки - 250 г, сіль - 20 г, ванілін - 5 г. Для глазурі: яєчний білок - 3 шт., Цукровий порошок - 250 г, сік ¼ лимон. Підготовка: Додайте 700 мілілітрів гарячого молока в 480 грам борошна - температура повинна бути приблизно 70 градусів. Додати пом'яклене масло. Змішайте все і дайте охолонути до температури свіжого молока. Розведіть дріжджі в 30 мілілітрів теплого молока, додайте ½ чайної ложки цукру, чекайте 5-10 хвилин, а дріжджі піднімаються. Тоді вам потрібно поставити тісто. Для цього додайте розведені дріжджі до завареного борошна і покладіть все в тепле місце. Коли циферблат піднімається, вам потрібно буде замісити тісто. Ми приймаємо решту борошна (це 1,120 кг), додаємо тісто, сіль, ванілін (його можна розбавити у воді) і починаємо замішувати тісто. Потім додайте в нього яєчні білки. І знову добре замісіть. Ми залишаємо тісто в теплому місці, поки воно не збільшиться об'єм на 2 рази. Наближення тіста потрібно проростити, додати родзинки, змішані з невеликою кількістю борошна, і знову перемішайте. Тісто повинно знову піднятися і збільшити обсяг трохи більше половини. Потім ми розкладаємо тісто на форми, змащувані рослинним маслом, і даємо йому відстань у теплому місці, захищеному від чернетки. Пасхальні торти все ще піднімуться при випічці, тому тісто повинно зайняти близько 1/3 форми. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність тіста можна перевірити за допомогою дерев’яної шампури - воно повинно залишатися сухим у торті. Тепер ми переходимо до глазурі для торта. Спочатку збийте білки цукровою пудрою до товстої ("стоячої") маси. Потім додайте лимонний сік. Ми застосовуємо глазур на гарячі торти та прикрашають кондитерськими виробами або насінням на вершині. Зі святом! Христос Воскрес!